Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Datolyás-meggyes kekszgolyó

20 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 25 dkg keksz
  • 20 dkg magozott datolya
  • 3-4 evőkanál meggydzsem
  • 1 evőkanál rumaroma
  • *
  • a forgatáshoz:
  • 10 dkg olvasztott fehércsokoládé
  • *
  • a tetejére:
  • 2-3 kocka olvasztott ét- vagy tejcsokoládé

Elkészítés

  1. A kekszet és a datolyát darálóban apróra daráljuk, majd a hozzávalókkal összegyúrjuk. (Ha nem állna össze, egy pici tejjel lazítsuk.)
  2. Vizes kézzel golyókat formálunk belőlük, majd 10 percre a fagyasztóba tesszük.
  3. Miután kissé megfagyott, a gőz fölött megolvasztott fehércsokiban megmártjuk a golyókat, majd az olvasztott ét- vagy tejcsokival díszítjük.

Megjegyzés

Cukor nem kell bele, mert a datolya és a meggydzsem is édes! - Judit954

Ezek is érdekelhetnek

Friss