Elkészítés: A tojásfehérjét 20 dkg cukorral és a feketekávéval gőz fölött sűrűre főzzük. Főzés után hozzákeverjük az apróra vágott diót, a kimagozott, kis darabokra szeletelt datolyát és a vaníliás cukrot.
Az ostyát körülbelül 5x4 cm-es lapocskákra vágjuk, és dió nagyságú csókokat rakunk a közepére.
Meleg sütőbe téve lassan szárítjuk.
A tojássárgáját 10 dkg cukorral és 1 kávéskanálnyi liszttel jól elkeverjük és gőz fölött sűrűre főzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a habosra kevert vajat.
Ezzel a sárga krémmel bekenünk egy sima ostyát, és összeragasztjuk egy már megszárított csókossal. Nagyon mutatós, finom édesség.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre