Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darás krémes

90 perc
rafinált
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. Habosra keverjük a tojást és a cukrot, majd hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóját, és alaposan összekeverjük. Ezután hűtőszekrényben pihentetjük 3 órát, és közben félóránként átkeverjük.
  2. A tejet simára keverjük a liszttel, majd folyamatosan kevergetve sűrű péppé főzzük. A vajat és a porcukrot felhabosítjuk, majd csomómentesre keverjük a kihűlt, főzött krémmel. Végül vaníliával ízesítjük.
  3. A darás masszát 3 részre osztjuk, és egy sütőpapírral bélelt (kb. 20x30 cm) tepsibe kanalazzuk, majd egyenként 180 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütjük.
  4. Ha a tészta kihűlt, az egyik lapra rákenjük a krém felét. A második tészta alját és a tetejét meglocsoljuk a rumaromával, majd ráborítjuk a krémre, rásimítjuk a megmaradt krémet, és lefedjük a harmadik tésztalappal.
  5. A csokoládét vízgőz felett összeolvasztjuk a vajjal, és a sütemény tetejére simítjuk. Megszórjuk a tortadarával, és pár órára a hűtőbe tesszük.


Megjegyzés

Egy nagyon egyszerű és olcsó sütemény, ami bármilyen alkalomra elkészíthető akár tortaként is. - Baloghné Judit

Ezek is érdekelhetnek

Friss