A krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, és kb. fél centis karikákra szeleteljük.
A húsos raguhoz, egy nagyobb serpenyőben, egy kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darálthúst, és fehéredésig pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük a paprikával, majd a zúzott fokhagymát és a sűrített paradicsomot is beletesszük,végül egy kevéske cukrot is hozzáadunk.
Hozzáadjuk a vizet, majd fedő alatt 30 percig főzzük. Egy közepes tepsit kivajazunk, a tál aljára egy réteg krumplit teszünk, és megsózzuk. Erre kanalazzuk a ragut , és megszórjuk reszelt sajttal. A tetejét kirakjuk még egy réteg krumplival, befedjük a tejföllel, amit előzőleg, egy kevés olajjal, pirospaprikával, sóval és borssal összekevertünk. Tetejére tehetünk még reszelt sajtot is. Előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük. Lefedésre nincs szükség.