Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált hússal töltött tök

MME MME
1
75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tököt hosszában kettévágjuk, belsejét kikaparjuk, ecetes vízzel átmossuk, szárazra töröljük, majd 2 evőkanálnyi zsemlemorzsával beszórjuk.

A darált húst ízlés szerint átfűszerezzük, tejföllel jól összedolgozzuk. Az így elkészült masszát megfelezzük, és a két fél tökbe töltjük.

Tetejét leöntjük a tojásos, kevés zsemlemorzsás tejföllel. Alufóliába tekerjük, végül addig sütjük, amíg a tök megpuhul. Ezután fólia nélkül pirosra sütjük.

A töltött tököt burgonyapürével tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss