Elkészítés: A tököt hosszában kettévágjuk, belsejét kikaparjuk, ecetes vízzel átmossuk, szárazra töröljük, majd 2 evőkanálnyi zsemlemorzsával beszórjuk.
A darált húst ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadunk 1 kávéskanálnyi tejfölt, és jól összedolgozzuk. Az így elkészült masszát megfelezzük, és a 2 fél tökbe töltjük. A tetejét leöntjük a tojásos, kevés zsemlemorzsával elkevert tejföllel, alufóliába tekerjük.
Előmelegített sütőbe toljuk, és addig
sütjük, amíg a tök megpuhul. Ezután fólia nélkül pirosra sütjük.
A töltött tököt előételként, de burgonyapürével főételként is tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre