Elkészítés: A rizst sós vízben megpároljuk, összekeverjük a darált hússal, a sáfránnyal, és a többi fűszerrel.
A szőlőleveleket kb. 5 percig sós vízben főzzük, majd a vizet kinyomkodjuk belőlük. Megtöltjük őket a hústöltelékkel, kb. 2,5 centi vastag tekercset formálva. A leveleket a végükön gondosan behajtjuk.
A paradicsomokat meghámozzuk és karikára vágjuk. Egy serpenyő alját kibéleljük a paradicsomszeletekkel, rárakjuk a töltött szőlőleveleket, majd ezeket egy sor felszeletelt paradicsommal befedjük. Vizet adunk hozzá, majd lassú tűzön a tölteléket puhára főzzük.
Forrón, esetleg egy kevés tejföllel meglocsolva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre