Elkészítés: A gombáknak kiveszem a törzsét. A rizst megfőzöm, keverőtálba teszem. A sajtokat lereszelem.
A hagymákat, paprikákat aprítom, a bacont szeletelem, kevés olívaolajon megdinsztelem, majd hozzáadom a darált húst, fehéredésig dinsztelem. Beleteszem a keverőtálba, fűszerezem, ütök bele 1 tojást, sózom, borsozom, megszórom paprikával, összekeverem.
A szószhoz egy nyél nélküli serpenyőben a hagymákat olívaolajon megdinsztelem, hozzáadom a paradicsompúrét, öntök hozzá vizet, ketchupot, chiliszószt, fűszerezem, felforralom. Belehelyezem a gombafejeket, mellé a törzseket, a gombafejekbe pakolom a tölteléket, teszek rá chilipaprikát, valamint rozmaring és kakukkfű ágakat. Fedő alatt rotyogtatom.
Majd ráteszem a füstölt sajtot, kis idő multán a trappistát, melléteszem az időközben megfőtt és megpucolt krumplikat, sózom, fűszerezem, öntök rá vörösbort, s a serpenyőt beteszem a 180 C fokra előmelegített sütőbe, és grill fokozaton aranybarnára sűtöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!