Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált hússal töltött dagadó

135 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A dagadót kívül-belül besózzuk, enyhén borssal meghintjük.
  2. A száraz kenyeret tejben megáztatjuk, kifacsarjuk. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a kenyeret, a darált húst, a felaprított petrezselymet, zsemlemorzsát. Sóval, borssal, reszelt fokhagymával, reszelt vöröshagymával fűszerezzük, és megtöltjük vele a felszúrt dagadót, majd a lyukat bevarrjuk.
  3. A tepsit zsírral kikenjük és felöntjük 4 dl húslevessel, beletesszük a dagadót, letakarjuk fóliával, majd előmelegített sütőben kb. másfél óra alatt készre sütjük. Sütés közben a pecsenyelével megöntözzük. Az utolsó tíz percre a fóliát eltávolítjuk, hogy a teteje is megpiruljon. 

GÖNGYÖLT TÖLTÖTT SERTÉSDAGADÓ >>> 

TÖLTÖTT DAGADÓ FŐTT TOJÁSSAL>>> 

SAVANYÚ KÁPOSZTÁVAL ÉS KOLBÁSSZAL TÖLTÖTT DAGADÓ>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss