Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált hússal töltött cukkini

MME MME
4.3/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit megmossuk. A hagymát és a zellert megtisztítjuk, apróra vágjuk. A paradicsomkonzervet leszűrjük, levét félretesszük, a húsát villával összetörjük. A mentát megmossuk, néhány levelét félretesszük a díszítéshez, a többit apróra vágjuk.
  2. Sóval ízesített vizet forralunk, és a cukkinit 3-4 percig főzzük. Kivesszük, hagyjuk kihűlni, leszárítjuk. A rizst sós vízben 15 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük. A mentát a rizshez keverjük. 2 kávéskanál olajat felforrósítunk, a hagymát világosra pirítjuk benne. Hozzáadjuk a darált húst, a zellert, és kevés vízzel a húst puhára pároljuk. Megsózzuk, megborsozzuk. A töltelékhez a rizst és a húst jól összedolgozzuk. A cukkinik végeit levágjuk, húsát hosszú, éles, de nem hegyes késsel kivájjuk, úgy, hogy a zöldség fala ne sérüljön meg. Megtöltjük a töltelékkel. 1 kávéskanál olajjal kikent tűzálló tálba helyezzük.
  3. A sütőt 180 °C-ra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A maradék olajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. Hozzátesszük a paradicsom levét (ha kevés, kiegészítjük langyos vízzel, hogy kb. 1 dl legyen), és a cukkinire öntjük. Az előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük, a mentalevelekkel díszítve frissen tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek