Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált hússal töltött burgonyagombóc vadasmártással

MME MME
1 2.5/5
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • A burgonyagombóchoz:
  • 50 dkg burgonya
  • 15 dkg liszt
  • 1/2 evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kisebb tojás (vagy egy fél tojás)
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg darált marhahús
  • 2 csemegeuborka
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • bors
  • 5 dkg császárszalonna
  • 1 evőkanál olaj
  • Az öntethez:
  • 1 tasak Knorr Vadas Rafinéria
  • 5 dl hideg víz

Elkészítés

Elkészítés: A héjában megfőzött burgonyát megtisztítjuk, áttörjük és összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és 8-10 cm-es kockákra vágjuk a tésztát. A töltelékhez való hozzávalókat összekeverjük, a tésztákra halmozzuk, és gombócokat formálunk belőle. A gombócokat forrásban lévő sós vízben puhára főzzük. Az apróra felkockázott császárszalonnát 1 evőkanál olajban ropogósra sütjük.

A Knorr Vadas Rafinériát 5 dl hideg vízzel elkeverjük, folytonos keverés közben felforraljuk, és 3 percig főzzük. A lecsöpögtetett gombócokat egy tálba szedjük, tetejüket megszórjuk a ropogós szalonnával, és mellé merítjük a Knorr Vadas Rafinériát.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megjegyzés

A receptet Nagyné Á. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss