A vöröshagymát apróra kockázzuk, a fokhagymát összezúzzuk.
Serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és megpirítjuk rajta a darált húst. Hozzáadjuk a kétféle hagymát, és a hússal együtt 2 percig pirítjuk. Sóval és a fűszerkeverékkel ízesítjük, felöntjük a fehérborral, beleszórjuk a mazsolát, majd még pár percig főzzük.
Óvatosan kiszúrjuk vagy vágjuk az almák magházát, és késsel kitágítjuk az üreget, hogy legyen hely a tölteléknek. Az almákat olajjal kikent tűzálló tálba ültetjük, és megtöltjük a darált húsos masszával. Végül 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük.
Verjünk habot 2 tojásfehérjéből meg 2 tasak vaníliás cukorból, és keverjünk bele 15 dkg darált diót. Töltsük ezt 8 db almába, és süssük meg.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre