Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált húsos rakott krumpli

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A darált húsos rakott krumpli elkészítéséhez a krumplit héjában megfőzzük, majd meghámozzuk, és kb. fél centis karikákra szeleteljük.
  2. A húsos raguhoz egy nagyobb serpenyőben megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a darált húst is, és fehéredésig sütjük.
  3. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük még fűszerpaprikával, zúzott fokhagymával és sűrített paradicsommal is. Ezután hozzáöntünk egy kevés vizet, majd fedő alatt készre főzzük.
  4. A rakott krumpli összeállításához egy kb. 23x14 centis jénai edényt kivajazunk. A tál aljára egy réteg főtt krumplit teszünk, majd megsózzuk. Erre kanalazzuk a húsos ragut és megszórjuk reszelt sajttal. A tetejét kirakjuk még egy réteg krumplival, megsózzuk, és befedjük a tejföllel, amit előzőleg kevés olajjal, pirospaprikával, sóval és borssal összekevertünk.
  5. Végül a rakott krumplit 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Fedésre nincs szükség.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a darált húsos rakott krumpli:


Ezek is érdekelhetnek

Friss