A cukkinit megmossuk, vékony karikákra szeljük,a magházat kivesszük belőle. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, majd vékony karikákra szeljük. Enyhén megsózzuk a cukkini- és a burgonyakarikákat is.
Az étolajon az apróra vágott hagymát megdinszteljük. A tűzhelyről lehúzva megszórjuk piros paprikával, és 1 dl vízzel felöntjük. Rátesszük a húst és a felsorolt fűszereket. Fedő alatt félkészre sütjük.
Egy 20×30 cm-es tepsit étolajjal kikenjük, megszórjuk zsemlemorzsával. Az aljára tesszük vegyesen a burgonya- és cukkinikarikákat. Erre kerül a darát húsos pörkölt 1/3 része. Meglocsoljuk tejföllel, és tovább folytatjuk a rétegezést. A felső sort burgonya,cukkini keverékével zárjuk le. Lekenjük tejföllel,megszórjuk reszelt sajttal.
200 fokra melegített sütőben,alufóliával lefedve 35 percig sütjük. Fóliát levéve kb 10 percig,míg a sajt szép színt kapjon. Jó étvágyat kívánok hozzá!