Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darálthúsos-sajtos rántott szelet

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • 1 kg darált sertéshús (lapocka)
  • 20 dkg reszelt sajt (trappista)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • A panírozáshoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés

  1. A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a sót és a borsot. Alaposan összekeverjük. 
  2. A masszából vizes kézzel tenyérnyi gombócokat formázunk, és egy kiterített folpackra tesszük őket, nem túl közel egymáshoz.
  3. A húsgombócok tetejét is befedjük folpackkal, és a kezünkkel egyenletesen kilapítgatjuk őket (nem túl vékonyra).
  4. Bepanírozzuk őket: először megforgatjuk a húsokat a lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában. Bő, forró olajban mindkét oldalát megsütjük.

A TÖKÉLETES RÁNTOTT HÚS >>> 

DARÁLT HÚSOS RECEPTEK >>> 

7 ISTENI PANÍR, HA UNOD A ZSEMLEMORZSÁT! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss