hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált húsos rakott zöldbab

MME MME
3.5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az apróra vágott vöröshagymát a zsírban megdinszteljük. Rátesszük a darált húst, fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával, majd fedő alatt megpároljuk.
  2. A rizst a szokásos módon sós vízben megfőzzük.
  3. Egy tepsibe beleöntjük az egyik üveg lecsepegtetett zöldbabot. A megpárolt darált húshoz keverjük a rizst, a tojást és 1 pohár tejfölt. Rásimítjuk a bab tetejére, és betakarjuk a másik üveg lecsepegtetett zöldbabbal, végül megszórjuk a zsemlemorzsával.
  4. Elkeverjük a másik 2 pohár tejfölt a liszttel, és a bab tetejére simítjuk, majd 170 fokos sütőben kb. 30 percig - pirulásig - sütjük. 

Ezek is érdekelhetnek