Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált húsos legényfogó palacsinta

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst. Fűszerezzük és sűrített paradicsommal összekeverjük és felöntjük egy kevés vízzel, de ügyeljünk arra, hogy a végén ne maradjon sok leve.
  2. A darálthússal megtöltjük az alaprecept szerint elkészített és kisütött palacsintákat. Mindegyiket rézsútosan 3 részre vágjuk és egy közepes, kiolajozott tepsibe rakjuk úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást.
  3. A zöldséget kevés sós vízben megfőzzük, majd hozzáadjuk a krémsajtot, a tejszínt, a borsot és a szerecsendiót. Tejszín és krémsajt helyett reszelt sajtot is olvaszthatunk bele egy kevés tejjel. A sajtmártásos zöldséggel leöntjük a palacsintákat, és reszelt sajttal megszórjuk. 200 °C-os sütőben addig sütjük, amíg a sajt pirulni kezd.

CUKKINIS MINIPALACSINTA >>> 

Megjegyzés

A kislányomnak minimális zöldséggel szoktam készíteni, neki még a tetejére egy kis tejfölt + főtt tojást teszek. - Gitta111

Ezek is érdekelhetnek