Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Darált borjúhús tésztával töltve

MME MME
2
90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Előkészítés: A húst egy nagyobb tálban elterítjük. A tésztát sós vízben éppen csak puhára főzzük, leszűrjük. Kivajazzuk a sütőformát, a sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A gombát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.

Elkészítés: A zsemlemorzsát néhány percre a borba beáztatjuk, majd jól elkeverjük a darált hússal. Hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát, a kissé felvert tojásokat. Hozzákeverjük a tejfölt és a petrezselymet. A szerecsendióval, a cayenne-i borssal, és ízlés szerint sóval, még őrölt fekete borssal fűszerezzük. A húsos keverék felét a kivajazott formába nyomkodjuk, és hosszában mély vájatot készítünk bele. Ebbe terítjük a szépen összefogott tésztaszálakat. A maradék hússal befedjük. Az előmelegített sütőben kb. 50-55 percig sütjük. Közben az alján összejött zsiradékot óvatosan leöntjük. Ha kész, a húst kicsit pihenni hagyjuk, kiborítjuk, langyosan szeleteljük.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 365 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss