Elkészítés: A formát kenjük ki kb. 2 dkg vajjal. A babapiskótát morzsoljuk össze, majd hintsük be vele a vajjal kikent formát.
A tejet öntsük egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá a cukor felét és a búzadarát. Ezután kevergetve főzzük jó sűrűre.
A sűrűre főzött darát ezután vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett adjuk hozzá a vajat, a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat és a mazsolát.
A tojások fehérjét a maradék cukorral verjük kemény habbá. Ezután apránként, óvatosan keverjük hozzá az ízesített masszához. Végül öntsük bele a kivajazott és édes morzsával megszórt formába.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 30 perc alatt szép aranybarnára.
A sütőből kivéve szórjuk meg ízlés szerint porcukorral, majd sárgabaracklekvárral vagy málnaszörppel megcsorgatva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre