Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dalmát karamellpuding (Rožata)

75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat felverjük a cukorral, majd miközben tovább verjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tejet, a rumot és a citromhéjat.
  2. A kockacukrot aranybarnára karamellizáljuk. A forró karamellel leöblítjük a puding- vagy kuglófformát, és beleöntjük a tojásos keveréket.
  3. Egy nagy lábosban vagy mély tepsiben annyi vizet forralunk, hogy a belehelyezett forma több mint a feléig érjen. A pudingot a gyöngyöző vízfürdőben hagyjuk 45 percig szilárdulni, majd az előmelegített sütőben további kb. 15 percig gőzöljük. A vízfürdőből kiemelve hűlni hagyjuk, végül tányérra borítjuk. 

Megjegyzés

Recept és képek: Horváth Mira, főmunkatárs, Horvát Idegenforgalmi Közösség, www.croatia.hr - MME
Nyáron még finomabb, ha tálalás előtt rövid időre a hűtőbe teszed.

Ezek is érdekelhetnek