hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dalgona cukorka

MME MME
25 perc
egyszerű
olcsó
6 adag

Elkészítés

  1. A cukrot egy kisebb edénybe, vagy serpenyőbe tesszük, majd közepes lángon addig olvasztjuk, amíg a kristályok fel nem oldódnak.
  2. Ha már folyós, és elérte a az aranybarna színt, megszórjuk a szódabikarbónával, majd addig keverjük egy fakanállal, vagy evőpálcikával, amíg krémes állagú nem lesz.
  3. Ha elértük a kívánt állagot, gyorsnak kell lenni. A keveréket egy kiolajozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd nagyjából 30 másodperc után, a dermedési folyamat közben egy kisebb edény aljával kör alakúra formázzuk, majd a közepére nyomjuk a kiszúrót. Miután kihűlt, kezdődhet a játék!

Nézd meg videón is, hogyan készül a dalgona cukorka:

Ezek is érdekelhetnek

Friss