Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dagadó vörösboros, mazsolás töltelékkel

MME MME
4/5
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A húst megmossuk, majd szárazra töröljük. Deszkára fektetve a két húsosabb rész közötti lévő hártyát hosszú pengéjű éles késsel felszúrjuk (kérjük meg vásárláskor a hentest), mert ha kiszakad, a töltelék kifolyik belőle. Kívül-belül bedörzsöljük sóval. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A töltelékhez a zsömlét apróra vagdaljuk. A tojást habosra felverjük, a zsömlére öntjük a borral együtt, és pár percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a mazsolát, a gyömbért, és sóval, borssal ízesítjük, jól összekeverjük. A töltelékkel megtöltjük a húst, majd hústűvel megtűzzük (fehér cérnával bevarrjuk). A húst alufóliába csavarjuk, és a sütőben kb. 50 percig sütjük. Ezután kibontjuk, a húst tűzálló tálra fektetjük, levét ráöntjük, és kb. 15 perc alatt szép pirosra pirítjuk. Szépen akkor szeletelhetjük, ha kihűlt. Tálaláskor mikróban melegítjük, burgonyapürével és párolt almával kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva
1 adag: 599 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek