hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Dagadó fokhagymával tekerve

MME MME
2 4.5/5
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A húst megmossuk, megtöröljük, majd a középen átfutó hártyánál kettévágva egy lappá kiterítjük. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: A húst megsózzuk, megkenjük a tejföllel, és meghintjük őrölt borssal. Sűrűn rászórjuk a húsra a fokhagymát, ezután szorosan felcsavarjuk, és cérnával átkötjük. Kikenünk olajjal egy tűzálló tálat, belefektetjük a húst, aláöntünk fél pohár vizet, és a tálat lefedve a forró sütőben addig sütjük, amíg a hús teljesen megpuhul (kb. 45 perc). Ezután levét ráöntjük, fedetlenül piros-ropogósra pirítjuk kb. 15-20 perc alatt. Tíz percnyi pihentetés után felszeleteljük. Sült burgonya és csípős savanyúság illik mellé.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 355 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek