Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Currys pulykaragu

45 perc
rafinált
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A megmosott pulykamellfilét konyhai papírtörlőn leszárítjuk, majd kockákra vágjuk. A rizst megfőzzük a csomagolásán olvasható utasítás szerint. Közben a gyömbért finomra aprítjuk és a kétféle befőttet lecsepegtetjük. A barackot vékony cikkekre, az ananászkarikákat pedig félbevágjuk.
  2. A serpenyőben felhevített avokádóolajon az előkészített gyümölcsöket megkapatjuk, majd kivesszük és melegen tartjuk. A visszamaradt zsiradékon kevergetve megpirítjuk a húst, majd megsózzuk, megborsozzuk és összeforgatjuk a gyömbérrel. Felöntjük a tejszínnel és a kókusztejjel, ízlés szerinti mennyiségű curryporral pikánsra ízesítjük, és a tejjel elkevert étkezési keményítővel kissé besűrítjük.
  3. A kesudiót megpirítjuk egy tiszta serpenyőben. A barackot és az ananászt, valamint a currys ragut adagonként elosztjuk a tányérokon, megszórjuk a kesudióval és csíkokra metélt citromfűvel díszítjük. A rizst külön tálaljuk az ételhez.

Megjegyzés

Recept és fotó: Wirths PR / Trendxpress - MME
A többnyire Új-Zélandon előállított hidegen sajtolt étkezési avokádóolaj szívbarát termék és fontos Q10-forrás. Friss salátákhoz, pácokhoz és sütéshez egyaránt kiváló. Ne ijedj meg, ha enyhén zavaros, ez a kíméletes szűrés miatt természetes jelenség.

Ezek is érdekelhetnek

Friss