Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Currys-kókusztejes sárgarépa-főzelék buggyantott tojással

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma kockázva
  • 4 evőkanál vaj
  • 3 gerezd fokhagyma, szeletelve
  • 1 teáskanál currypor
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 1 dl kókusztej
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 szál friss koriander
  • 1 lime leve
  • frissen őrölt bors
  • A buggyantott tojáshoz:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál ecet
  • 1 babérlevél
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: A sárgarépát meghámozzuk, ízléstől és mérettől függően kockázzuk vagy felkarikázzuk.

A hagymát az olvasztott vajon közepes lángon puhára pároljuk. Finoman sózzuk, majd ráreszeljük a fokhagymát, curryvel fűszerezzük, összepirítjuk. Ezután hozzáadjuk a sárgarépát, jól elkeverjük, felöntjük az alaplével, és beleszórjuk a petrezselyem nagyobb részét. Közepes lángon kb. 20 perc alatt puhára – de még haraphatóra főzzük.

Egy merőkanálnyi mennyiséget kimerünk, pürésítünk egy mixer segítségével. Beleöntjük a kókusztejet, visszaöntjük a turmixolt részt a répához, összemelegítjük, de már nem forraljuk. Sóval, borssal, a lime reszelt héjával és facsart levével ízesítjük.

Egy fazéknyi vizet felteszünk melegedni sóval és babérlevéllel, addig melegítjük, amíg nem forr, de már az apró buborékok megjelennek az edény alján. Annyi kanál ecetet öntünk a vízbe, ahány tojást készítünk. Egy merőkanalat tartunk a forró lébe, beleütünk finoman 1 tojást, megvárjuk, amíg egy kissé összekapja a forró víz, majd a fazékba engedjük. Ugyanígy járunk el a többi tojással is. csúsztassuk bele a tojást (vagy tojásokat) a forró vízbe. 3-4 perc elteltével kivesszük a tojásokat, jéghideg vízbe tesszük néhány pillanatra. A buggyantott tojás akkor jó, ha késsel belevágunk, akkor a sárgája kifolyik.

A főzelék tetejére tesszük a buggyantott tojás, friss, aprított petrezselyemzölddel és korianderrel megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss