Elkészítés: A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, kicsumázzuk és 8 cikkre vágjuk. A vöröshagymát meghámozzuk, félkarikákra vágjuk. A meghámozott fokhagymát átnyomjuk. A padlizsánt megmossuk, megtisztítjuk, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
A halszeleteket leöblítjük, leitatjuk és citromlével meglocsoljuk. Utána a filéket összetekerjük, és fogvájóval összetűzzük.
A padlizsánszeleteket 3 evőkanál olajon serpenyőben mindkét oldalukon megpirítjuk, kiszedjük, és papírtörlőn lecsepegtetjük. A hagymát a maradék olajban üvegesre pároljuk, curryporral megszórjuk, megkeverjük. A paradicsom felét és a fokhagymát hozzáadjuk, pár percig együtt pároljuk. 2,5 dl vízzel felöntjük, és kevergetve egyszer felforraljuk. A maradék paradicsomot, a padlizsánt és a haltekercseket a mártásba rakjuk. Megsózzuk, borsozzuk, és lefedve közepes lángon 5 percig pároljuk.
A petrezselymet vagy a koriandert megmossuk, leitatjuk, felaprítjuk, és a currys halra szórjuk, tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre