Elkészítés: A csirkemellet sóztam, borsoztam, szórtam rá bőven curryport, vágtam rá fokhagymát, meglocsoltam olívaolajjal, s betettem a hűtőbe pácolódni. A rizst beáztattam sós vízbe.
Másnap elkészítettem az avokádószósz. Az avokádót félbevágtam, kikapartam a húsát, facsartam rá citromot, fűszereztem, villával összetörtem. Vágtam rá chilit, összekevertem, s betettem a hűtőbe.
A bepácolt csirkemellet egy serpenyőben mindkét oldalán fehéredésig sütöttem, mellétettem a paradicsomokat és a félbevágott paprikákat, fűszereztem, öntöttem rá kevés vizet, s alacsony fokozaton, lefedve pároltam 45 percig. Félidőben megfordítottam.
Közben a rizst is megpároltam, hozzákevertem a kurkumát és a felaprított koriandert.
A currys sült csirkemellet a fűszeres rizzsel a sült paprikával és paradicsommal, valamint avokádószósszal tálaltam.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!