Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Curryleves báránygombóccal

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • fél szál póréhagyma
  • 10 dkg burgonya
  • 5 dkg zeller
  • 5 dkg sárgarépa
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 3 dl zöldség alaplé
  • 1 evőkanál curry
  • A gombóchoz:
  • 25 dkg darált bárányhús
  • fél ág rozmaring
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fél mokkáskanál garam masala
  • bors
  • olívaolaj
  • Valamint:
  • 1 csokor friss koriander
  • 10 dkg koktélparadicsom
  • csipetnyi római kömény

Elkészítés

Elkészítés: A zöldségeket és a hagymát megtisztítjuk, összevágjuk, az olívaolajon lepirítjuk. Felöntjük a fehérborral, visszaforraljuk, hogy az alkohol elfőjön belőle. Hozzáadjuk a curryt, kicsit pirítjuk, majd felöntjük az alaplével, és a zöldségeket puhára főzzük.

Hozzáadjuk a tejszínt, ezzel is felforraljuk, majd krémesre turmixoljuk. Átpasszírozzuk.

A gombóchoz a darált húshoz adjuk a finomra vágott fokhagymát és rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, és kevés garam masala fűszert adunk hozzá. Sütőben 180 fokon 10-15perc alatt megsütjük. A levesbe szedjük, és 8-10 percig főzzük tovább a levesben.

A paradicsomokat negyedekre vágjuk, a koriandert felaprítjuk. Összekeverjük, és egy csipetnyi római köményt teszünk hozzá.

Tálaláskor a leves tetejére tesszük a paradicsomot, majd vékony chiliszállal díszítjük.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje. További érdekességeket, recepteket a Mesterkurzus blogban találtok! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss