Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukros fánk

120 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt összemorzsoljuk és a langyos tejbe tesszük, majd jól eldolgozzuk benne.
  2. Ezután hozzáadjuk a lisztet, a sót, a kristálycukrot, az étolajat és a tojást. Nokedli sűrűségű tésztát dagasztunk a hozzávalókból, majd letakarjuk és szobahőmérsékleten egy órán keresztül kelni hagyjuk. 
  3. Ezután lisztezett deszkára borítjuk a tésztát és kiszaggatjuk. A kiszaggatott fánkokat forró olajban szép barnára sütjük. Tálaláskor megszórjuk porcukorral.

Megjegyzés

Egy tartalmas leves után kitűnő desszert, amely az ünnepi asztalon is résztvevő lehet. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek

Friss