Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Top 4 magyar cukrászda hétvégi találkákhoz

Tele van az ország felfedezésre váró helyekkel, amelyek kellemes, otthonos környezetet és izgalmas választékot kínálnak egy-egy baráti összejövetelhez, családi találkozóhoz vagy randevúhoz. Íme négy szuper cukrászda, ahová be kell ülnöd!
Hangulatos környezet: Virág cukrászda 

Szeged, Klauzál tér

Hosszú kényszerszünet után újra megnyílt a legendás Virág, ami a szegedieknek azt jelenti, mint a pestieknek a Gerbeaud és az egrieknek a Dobos.

Az ún. Új Zsótér-házban 1874 óta működő üzletet 1922-ben vásárolta meg a testvéreivel Virágh Géza temesvári cukrász, aki a Párizsi Világkiállításon aranyérmet nyert cukrászkülönlegességeivel. A mindig is kedvelt találkahelynek számító Virágban megcsodálhatod az eredeti pultrendszert, bútorokat és tükröket, a helyreállított falfreskókat és stukkókat, valamint a herendi porcelánból készült kávéfőző masinát, és átérezheted a húszas évek hangulatát, miközben Gyuris László mestercukrász mennyei süteményeit kóstolgatod vagy isteni fagylaltokkal hűsíted magad.

A múlt heti megnyitóra egy gigantikus méretű, 2016 szeletes, a Virág hagyományait őrző tortát készítettek, amelyet bárki megkóstolhatott. Itt tartották továbbá az Ország Tortája verseny középdöntőjét és az Év Fagylaltja versenyt is.

Árnyas kerthelyiség: Auguszt cukrászda 

Budapest, Fény utca

Shoppingolással egybekötött csajos programot tervezel a barátnőddel és beszélgetni is beülnétek valahová? Ajánlunk egy jó helyet, ha történetesen a Mammutban vásárolgattok.

Az 1870 óta üzemelő patinás Fény utcai Auguszt cukrászda csendes, macskaköves udvarán, zöldellő fák lombjai alatt cseverészhettek, miközben élvezitek a hagyományos süteményeket, kávéztok vagy hűsítőt kortyoltok. Nem mellékesen: az Auguszt még mindig a város egyik legjobb fagyizóhelye!

Egy váratlan zápor elől bemenekülhettek a belső terembe vagy az emeleti kávézóba, és az itt felszolgált italokat elvitelre is megvásárolhatjátok a földszinten.

Trendi gyerekbarát hely: Café Dobos 

Eger, Széchenyi utca

A város legrégebbi, legpatinásabb cukrászdája idén tavasszal a tradíciót őrző modern, trendi dizájnt kapott, de a megszokott sütemények és fagylaltok kiváló minősége semmit nem változott. A kávézóban gyereksarkot és pelenkázót alakítottak ki, így apró gyerkőccel is nyugodtan betérhetsz ide.

Ne mulaszd el megkóstolni a Bagdad fagyikelyhet, amelyet kereken ötven éve készítenek csoki-, vanília- és puncsfagyiból tejszínhabbal, rumos meggyel, csoki- és triple-sec öntettel megbolondítva, csokiholdacskával díszítve – és ugyanúgy ezüstözött alpakakehelyben, sok-sok szeretettel szolgálják fel, mint régen!

Hagyományos ízek új helyen: Szamos Cafe

Budapest, Kossuth tér

Ha városnézés vagy ügyeid intézése közben a Parlament felé visz az utad, betérhetsz a Szamos Marcipán legújabb kávézójába. Természetesen itt is jelen vannak a hagyományos sütemények és fagylaltok, ezenkívül részt vehetsz workshopon, amelyen beavatnak a csokoládékészítés fortélyaiba. Kukkants be a Csokoládé Múzeumba is! Újdonság a Szamosnál, hogy a modern formavilágú üzletben a felgyorsult életmódnak megfelelően elvitelre is kínálnak egészségtudatos termékeket.

Ezek is érdekelhetnek