Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukormázas citromos kuglóf

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
12 adag

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 2,5 l-es kuglófformát kikenünk vajjal, és egyenletesen megszórjuk zsemlemorzsával.
  2. A vajat az átszitált porcukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a citromhéjjal krémesre keverjük – tálas mixerben kb. 5 perc, kézi mixerrel kb. 10 perc alatt. Hozzáadjuk a citromlét, egymás után beledolgozzuk a szétválasztott tojások sárgáját, és habosra keverjük.
  3. A tojások fehérjét a kristálycukorral együtt habbá verjük. A hab felét a vajas krémhez adjuk, majd váltogatva a masszába forgatjuk a maradék habot, valamint apránként a lisztet és a kandírozott citromot.
  4. A tésztát az előkészített formába töltjük, és az előmelegített sütő alsó sínjén sütjük kb. 70 percig. Tűpróba után kivesszük a sütőből, és a formában pihentetjük 5 percig, mielőtt óvatosan kiborítjuk.
  5. A mázhoz a cukrot sűrűn folyósra keverjük a citromlével. A langyos kuglófot ecset segítségével megkenjük az átpasszírozott baracklekvárral, majd a cukormázzal, és száradni hagyjuk.

    ELEGÁNS, DE EGYSZERŰ: A KUGLÓF >>>

    11+1 ZSENIÁLIS KUGLÓFRECEPT >>>

    EGY IGAZI HÚSVÉTI KLASSZIKUS: KUGLÓF SZEKERES ADRIENTŐL >>>



Ezek is érdekelhetnek

Friss