Elkészítés: A zöldborsót kifejtem héjából, ha zsenge, pár darabot a héjból mellé teszek, vízbe áztatom. A cukkiniket meghámozom, felkockázom, a hagymát apróra vágom, a fokhagymát fokhagymaprésen átnyomom, a paprikát és a paradicsomot kockákra vágom.
Egy mélyebb teflon serpenyőben felhevítem az olívaolajat, beleadom a felkockázott hagymát, gyengén sózom. Folyamatosan kevergetve üvegesre dinsztelem, beleadom a zúzott fokhagymát, a kiszemezett zöldborsót, a felkockázott cukkinit, a félretett borsó héját és a babérlevelet, nagy lángon lepirítom.
Amikor zsírjára sült, felöntöm a húslével, rövid ideig így párolom. Mehet hozzá a paprika, a paradicsom, a piros arany is, fűszerezem a borssal, és rendesen a pirospaprikával. Kevergetve párolom. Hozzáöntöm a bort, hagyom besűrösödni, ha igényli, még sózom, fűszerezem.
Frissen, melegen tálalom, köretként nokedlit vagy tarhonyát adok mellé, természetesen tejföllel is meglocsolhatja, aki úgy kedveli.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre