Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis töltött paprika

45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Felaprítjuk a zöldségeket, 8 db paprikát félreteszünk, a csumáját kiszedjük, ezeket fogjuk megtölteni. Előfőzzük a gersilt (árpagyöngyöt) 2- 2, 5 x-es mennyiségű vízzel . (Én csak megmosom,nem szoktam áztatni,mert szinte az utolsó percben jut eszembe, hogy azzal is helyettesíthetem a rizst:-).)
  2. Egy mély teflon edényben, evőkanálnyi olajon elkezdjük dinsztelni a hagymát, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát és együtt dinszteljük, rátesszük a felaprított vargányát,majd a kis kockákra vágott cukkinit, zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy felaprított paradicsomot.
  3. Egy tálban összekeverjük a gerslit, a lecsós alapot,meghintjük petrezselyemzölddel, összekeverjük az útifűmaghéjjal. Ezzel a masszával megtöltjük a a paprikákat, mint a töltött paprikát.
  4. Abba az edénybe, amiben készült a lecsó beletesszük a maradék olajat és a paprikákat megpirítjuk, ettől nagyon kellemes ízt kap. Majd kiszedjük a tálba, a megmaradt olajra hintjük a lisztet és rántást készítünk, ráhintjük a piros paprikát, felengedjük 2 dl hideg vízzel csomómentesre kavarjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt hámozott paradicsom konzervet és rázogatva megpároljuk a paprikát. Ízesítjük egy kis mézzel,vagy édesítőszerrel.

 

Megjegyzés

Az újragondolt töltött paprikát először egy vegetáriánus barátunknak készítettem,de mindannyian megkedveltük. Ha nincs vargánya akkor csiperke+ laskagombával ajánlom a készítését:-) Persze csak csiperkével is finom:-) - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss