hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis tallérok mentás joghurtmártással

MME MME
4/5
120 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 75 dkg cukkini
  • 1 tojás
  • 6 dkg maceszliszt
  • 1 csipet frissen reszelt szerecsendió
  • A mártáshoz:
  • 1/2 citrom finomra reszelt héja és leve
  • 3–4 evőkanál összevágott, friss menta
  • 150 g zsírszegény joghurt
  • A díszítéshez: friss mentahajtás

Elkészítés

Előkészítés: A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, húsát lereszeljük. Tálba tesszük, meghintjük sóval, jól összekeverjük, és 30 percig hagyjuk lecsepegni. Megmossuk folyó vízben, és kézzel szárazra nyomkodjuk, majd tiszta konyharuhába tesszük, és ismét kinyomkodjuk.

Elkészítés: A cukkinit tálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a maceszlisztet, a szerecsendiót, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. Jól összekeverjük, majd 20 percig állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek. Elkészítjük a mártást: összedolgozzuk a hozzávalókat egy tálban, lefedjük, és tálalásig a hűtőbe tesszük. Felforrósítunk közepes lángon egy bordás fenekű, öntöttvas grillserpenyőt vagy egy teflonserpenyőt. A cukkinis keverékből desszertkanálnyi adagokat teszünk a serpenyőbe, mindegyiket ellaposítjuk, hogy vastag tallért kapjunk. Mindkét oldalukon 4–5 percig pirítjuk őket, amíg megszilárdulnak és megbarnulnak. Mentával díszítjük, és a behűtött mártással körítve tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 129 kcal

Ezek is érdekelhetnek

Friss