Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis-szalonnás csiga

75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 1/2 csomag élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 tk cukor
  • 1, 5 tk só
  • szódavíz
  • A töltelékhez:
  • 1 db cukkini
  • 12,5 dkg füstölt császárszalonna
  • tarkabors
  • olívaolaj

Elkészítés

  1. A tejet langyosítsuk meg, keverjük el benne a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni. A cukkinit vágjuk hosszában vékony szeletekre.
  2. Vegyítsük össze a lisztet a sóval, adjuk hozzá a felfutott élesztőt, és gyúrjuk össze annyi szódavízzel, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk.Takarjuk le és hagyjuk a duplájára dagadni.
  3. Ha megkelt a tészta, gyúrjuk át, és nyújtsuk ki kb 40 cm x 20 cm  nagyságúra, majd vágjuk 9-10 egyforma csíkra.
  4. Szórjunk a tésztára frissen őrölt borsot és mindegyik csíkra helyezzünk 1 - 1 db cukkiniszeletet. Ismét szórjuk meg borssal, és rakjunk mindegyik cukkinire 1-1 szelet szalonnacsíkot.
  5. Lazán tekergessük fel, és rakjuk a csigákat sütőpapíros tepsibe. Hagyjuk pihenni félóráig, majd locsolgassuk meg a tetejüket egy kevés olajjal és tegyük 200 fokos sütőbe, és 45 perc alatt ropogósra.

Ezek is érdekelhetnek

Friss