Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis-sonkás leveles lepény

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A cukkinit vágjuk fel kisebb kockára, a fokhagymát vágjuk nagyon apróra.

Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt cukkinit. Szórjuk meg sóval, őrölt borssal, keverjük alaposan össze, majd pároljuk félpuhára. Ekkor tegyük hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pároljuk még pár percig, hogy a cukkini azért roppanós maradjon.

A mascarponét, a ricottát, a reszelt sajtot és a tojást keverjük össze, ízlés szerint sózzuk, majd óvatosan keverjük hozzá a megpárolt cukkinit, és hagyjuk kihűlni.

Az előnyújtott leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni.
Ezután tekerjük ki a papírból, majd vágjuk félbe, és helyezzük egymás tetejére. Az így kapott tésztalapot, vágjuk 4 egyforma darabra. Ezután a tészta szélétől kb. 1-1,5 cm-re éles késsel vágjuk kicsit be a tésztalapot. (Vigyázzunk, nehogy átvágjuk az egész tésztát, éppen csak egy kicsit vágjunk bele, így szép magasra feljön majd sütéskor a leveles tészta.)

Az előzőleg elkészített cukkinis tölteléket kanalazzuk a tészta közepére, majd csipkedjük rá a sonkát, és tegyük rá a feldarabolt paradicsomot.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá egymástól kicsit távolabb az elkészült lepényeket. (Én a tepsivel együtt betettem a fagyasztóba 10 percre az előkészített tésztát, de ez el is hagyható.)

Helyezzük a tepsit forró sütőbe, majd 10-15 perc alatt süssük a lepényeket szép pirosra, ropogósra.

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni az elkészült lepényeket. Ízlés szerint salátát is kínálhatunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek