A cukkinis-sárgarépás csirkemellhez a húst enyhén kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk és provence-i fűszerkeverékkel megszórjuk. Egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalát megkapatjuk, majd a fokhagyma gerezdeket is mellédobjuk. A hússzeleteket kivesszük és félretesszük.
A cukkinit és a megtisztított sárgarépát nem túl vékony karikákra vágjuk, és a fokhagymás olajon előbb a sárgarépát, majd a cukkinit is roppanósra pároljuk.
Egy kiolajozott tepsire rakjuk az elősütött csirkemellet, rárakjuk a megpárolt sárgarépa- és cukkini karikákat, a tetejére helyezzük a csíkokra vágott bacon szalonnát. A kimaradt zöldségeket sajttal rétegezve mellé rakjuk. Előmelegített 180 fokos sütőben pirosra sütjük. Párolt basmati rizzsel és ízlés szerinti salátával tálaljuk.