A cukkinit megmossuk, lereszeljük egy tálba. Megsózzuk, és félretesszük.
A hagymát meghámozzuk, finomra vágjuk, majd megfonnyasszuk az olajon. Hozzákeverjük a szűrőben leöblített rizst, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon majdnem teljesen puhára főzzük és hagyjuk kissé kihűlni.
Közben egy nagy tálban habosra verjük a tojásokat, és belekeverjük a reszelt sajtot. A cukkiniből kinyomkodjuk a nedvességet, majd a rizzsel együtt a sajtos tojásba forgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés kakukkfűvel ízesítjük.
A keveréket egy kiolajozott kisebb tepsibe vagy tűzálló tálba simítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve, hűlni hagyjuk, majd kockákra vágva tálaljuk.