Elkészítés: A sárgarépát és a hagymát vékony karikákra szeletelem, a cukkinit almareszelőn lereszelem. Az egészet kevés olajon megpárolom (kb. 5 perc). Hagyom kihűlni. Közben kissé felverem a tojást, hozzáadom a ricottát, a tejfölt és a fűszereket. Az öntetbe belekeverem a kissé megpárolt, már langyosra hűlt zöldségeket. A réteslapokat kihajtogatom, egyesével nedves konyharuhára terítem, és minden lapot alaposan megkenek olajjal. 1 rúdhoz 3 lapot használok. A tölteléket megfelezem, s az 1 evőkanálnyi zsemlemorzsával megszórt, előkészített rétesre halmozom, feltekerem. A másik rúdnál ugyanígy járok el. A rudakat megkenem olajjal, valamint kevés tejföllel és fűszerekkel elkevert tojással. 200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütöm. Langyosan szeletelem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre