A csirkemellet csíkokra, a sárgarépát és a cukkinit zsülienre, a gombát szeletekre, a hagymát karikára vágjuk. Az olajat felhevítjük, és rádobjuk a csirkemell csíkokat sózzuk, borsozzuk,és megpirítjuk, majd kiszedjük egy tálba.
A megmaradt olajon megpároljuk a hagymát, a sárgarépát, hozzáadjuk a gombát és együtt pároljuk tovább, végezetül belerakjuk a cukkinit, ízesítjük sóval borssal. Vigyázzunk, hogy ne legyenek túl puhák a zöldségek, roppanóra kell párolni.
Közben a vizet felforraljuk sózzuk, pár csepp olajat rakunk bele, hogy a tészta ne ragadjon össze és a forrásban lévő vízbe tesszük a spagettit, de nem törjük össze és fogkeményre főzzük. Ha megfőtt a tészta egy jénai tálba kiszedjük.
A megpárolt zöldségekbe vissza tesszük a megpirított csirkemellet, megszórjuk az aprított bazsalikom levéllel, vissza tesszük a tűzre és össze forgatjuk. Végezetül a kifőtt spagettire halmozzuk, összekeverjük ha kell, akkor a tészta főzővízéből hozzáteszünk egy keveset, és tálaljuk.
Azért ajánlom mert egy különleges tészta étel. Telis-tele van friss zöldségekkel.Egy igazi ízbomba,de a látványa iis étvágy gerjesztő! - Szekeres Lajosné Klári