Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis rakott krumpli

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 190 fokra. Közben a meghámozott burgonyát, valamint a megmosott és a végektől megszabadított cukkinit egyforma vékony szeletekre vágjuk vagy legyaluljuk.
  2. A megtisztított és félbevágott fokhagymagerezddel bedörzsölünk egy tűzálló tálat, majd a maradékot félretesszük. A tálat az alján és az oldalán is beecseteljük egy kevés olvasztott vajjal.
  3. A sajtot nagyobb tálba reszeljük. Hozzáadjuk a tejfölt és a tejszínt, présen át belenyomjuk a maradék fokhagymát, majd simára keverjük. Sóval, borssal, frissen reszelt szerecsendióval és 1 csipet morzsolt majoránnával ízesítjük.
  4. Az előkészített burgonyát és cukkinit a kikent tálba rétegezzük. Közben a rétegeket enyhén megsózzuk, majd az egészet leöntjük a sajtos-tejfölös szósszal. Végül ráforgácsoljuk a 2 dkg vajat, tetszés szerint megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával és parmezánnal, és az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 50 perc alatt.

13 CUKKINIS EGYTÁLÉTEL, AMIT TE IS AZONNAL EL AKARSZ KÉSZÍTENI! >>> 

9 EGYSZERŰ ÉS ELLENÁLLHATATLAN KRUMPLIS EGYTÁLÉTEL >>> 

MUTATÓS ÉS EGYSZERŰ NYÁRI EGYTÁLÉTEL: PARADICSOMOS RAKOTT CUKKINI - VIDEÓ! >>> 

Szárított morzsolt fűszer helyett ízesítsd frissen finomra aprított majoránnával, amelyet az étel díszítéséhez is használhatsz! Az utolsó 10 percre letakarhatod sütőpapírral vagy alufóliával, ha túlságosan pirul a teteje.

Ezek is érdekelhetnek

Friss