Szitáljunk a lisztet nyújtódeszkára, és nyomjunk a közepébe mélyedést. Keverjünk a langyos vízbe a friss élesztőt és a cukrot. Ha felfutott, öntsük a mélyedésbe. Sózzuk meg, adjuk hozzá az olívaolajat, és dolgozzuk össze a tésztát. Lisztezzünk ki egy tálat, tegyük bele a tésztát, takarjuk le, és pihentessük meleg helyen 3-4 órán keresztül.
Keverjük a paradicsomhoz a cukrot és 2 ek olívaolajat, majd ízesítsük oregánóval.
Olajozzunk ki egy tepsit.
Nyújtsuk ki a tésztát, és formázzunk belőle két kerek lapot, majd kenjük meg őket a paradicsomszósszal.
Aprítsuk fel a cukkinit és a mozzarellát, majd osszuk el a pizzán.
Sózzuk meg, locsoljuk meg 3 ek olívaolajjal, és szórjuk rá a parmezánt.
Süssük a pizzát 250 fokon 10-15 percig, amíg a tészta aranybarna nem lesz.
Szórjuk meg borssal és a lecsipkedett bazsalikomlevelekkel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre