A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk, és robotgépben összeaprítjuk. A fűszerekkel együtt megpároljuk. A robotgépbe tesszük a feldarabolt cukkinit, a répát, a hagymákat és a csilit. Összeturmixoljuk, majd egy tálban összekeverjük a párolt karfiollal, a darált hússal, a tojással és a magkeverékkel.
A masszából gombócokat formázunk, és mindegyik közepébe teszünk 1 db mini mozzarellát. Ezután bő olajban kisütjük a golyókat.
A tésztát a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
A sűrített paradicsomot felfőzzük, megsózzuk, megborsozzuk, és megszórjuk oregánóval, bazsalikommal, petrezselyemmel, őrölt csilipaprikával és egy kevés édesítőszerrel. Beletesszük a húsgombócokat (vagy külön tálaljuk), és a kifőtt tésztával kínáljuk.
Egyszerű, gyors. Hidegen és melegen egyaránt finom. Köret nélkül is megállja a helyét. Azok is szeretik akik egyébként nem "zöldségesek". - Andrea Anita