Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis lepénykék kéksajtos gombaraguval

45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A lepényekhez:
  • 50 dkg lereszelt cukkini
  • 1 tojás
  • bors
  • 3-4 evőkanál liszt
  • 1 gerezd áttört fokhagyma
  • A sütéshez:
  • pici olaj
  • A gombaraguhoz:
  • 5-6 fej gomba
  • 1 gerezd fokhagyma
  • pici olívaolaj
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • 5 dkg márvány sajt

Elkészítés

Elkészítés: A lepénykékhez valókat összekeverjük, állni hagyjuk, majd nagyon kevés olajon tenyérnyi korongokat sütünk. Csak sülés közben sózzuk, különben rengeteg levet eresztene a cukkini. Tapadásmentes tepsibe helyezzük őket.

Közben a raguhoz a felszeletelt gombát egy lábasban megpároljuk, fűszerezzük, és elfőzzük a leve nagyját. Ha kész, a lepények tetejére kanalazzuk, kevés márványsajtot morzsolunk rá.

180 fokos sütőben addig melegítjük, míg a sajt megolvad. Könnyű vacsorának fenséges.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss