A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és fóliába csomagolva, hűtőbe tesszük amíg elkészül a lecsó.
A hagymát felszeleteljük, a paprikákat kicsumázzuk, a paradicsomot leforrázzuk és lehúzzuk a héját. A cukkinit felkockázzuk.
Kevés zsíradékon megfonnyasztjuk a hagymát, megszórjuk pirospaprikával, hozzádobjuk a paprikát és a negyedelt paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, majd alacsony lángon félig megfőzzük, majd hozzáadjuk a cukkinit és készre főzzük.
Az öntethez jól kikeverjük a tejfölt a tojásokkal a sajttal, beleszórjuk a snidlinget és sóval ízesítjük.
A tésztából lecsípünk egy keveset - a rácsozáshoz - majd a tésztát kb fél cm vastagságúra nyújtjuk és kibéleljük vele a piteformát. Az alját villával megszurkáljuk, meghintjük zsemlemorzsával és elterítjük rajta a cukkinis lecsót. Ráöntjük a tejfölös öntetet. A maradék tésztából pedig berácsozzuk a tetejét. Előmelegített, 180 °C - os sütőben szép aranysárgára sütjük.