Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis lecsó füstölt szalonnával

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  A hagymát és a szalonnát felaprítjuk. A paprikát a magháza és az erei eltávolítása után kis darabokra vágjuk. A paradicsomot felkockázzuk. A végei levágása után feldaraboljuk a cukkinit.
  2. Felforrósítunk egy közepes méretű lábost, és ropogósra sütjük benne a szalonnát. Levesszük a tűzről, a pörcöket szűrőlapáttal kiemeljük, majd félretesszük.
  3. A visszamaradt zsiradékban üvegesre sütjük a hagymát. Rádobjuk a paprikát, és néhány percig fonnyasztjuk együtt. Hozzáadjuk a cukkinit, meghintjük a pirospaprikával, végül belekeverjük a paradicsomot, alaposan megsózzuk, és az egészet puhára főzzük. A sült szalonnakockákkal kínáljuk.
Gazdagíthatjuk a lecsót néhány felvert tojással. Kevésbé lesz kalóriadús, ha szalonnazsír helyett 4 ek olajat használunk. Így azonban az íze sem lesz olyan jellegzetes.

Ezek is érdekelhetnek

Friss