Elkészítés: 1. Lobogó sós vízben pár perc alatt kettesével megfőzzük a lasagne-leveleket, majd lecsepegtetjük.
2. A megtisztított cukkini végeit levágjuk, majd az egyik felét karikára, a másik felét csíkokra vágjuk.
3. Nagyon apróra vágjuk a hagymát és a mogyoróhagymát. Felezzük meg, helyezzük el két serpenyőbe, hozzáadva fele-fele arányban az olajat és a vajat. Az egyik serpenyőbe tegyük bele a kerekre vágott cukkinit, a másikba a csíkokra vágott cukkinit. Pirítsuk meg, adjunk hozzá sót, borsot és petrezselymet. Amennyiben szükséges, adjunk hozzá néhány kanál vizet. Tegyük át a csíkokra vágott cukkinit egy másik tálba, és adjuk hozzá a krémsajtot, keverjük össze.
4. Két levél lasagnét helyezzünk egy kivajazott, hőálló edénybe, tegyünk rá a krémsajtos cukkinit, majd helyezzünk rá másik két levél lasagnét, arra a kerekre vágott cukkinit és a reszelt kemény sajtot. A rétegezést addig ismételjük, amíg elfogy a lasagne, majd a tetejére krémsajtos cukkinit teszünk. Végül szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, és sütőben süssük 200 fokon 20 percig.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre