A vajat felolvasztjuk egy lábosban, beleszórjuk a lisztet, a szerecsendiót, a fehér borsot, ízlés szerint a sót, majd a zúzott vagy reszelt fokhagymákat. Lassan, fokozatosan hozzáöntjük a tejet (hogy ne csomósodjon), majd 1 dl vizet. Lassú tűzön még kb. 10 percig főzzük, közben kevergetjük.
A cukkiniket vékony karikákra szeleteljük. Egy hőálló tálat (kb. 23x31 cm) kikenünk vajjal vagy olajjal, lerakunk az aljába 3 lasagne lapot, rákanalazzuk a mártás harmadát, rátesszük a cukkinikarikákat, megszórjuk egy kevés reszelt sajttal, és meglocsoljuk a mártással. Ismét a lasagne lapok következnek, majd a cukkini, a sajt és a mártás. Így rétegezzük, a tetejét végül a mártással és a sajttal fejezzük be.
Előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt készre sütjük.