Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis-krumplis tócsni

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott cukkinit finomra reszeljük és besózva állni hagyjuk. Közben a meghámozott burgonyát és a megtisztított hagymát lereszeljük, a fokhagymát finomra vágjuk vagy présen átnyomjuk. A kinyomkodott cukkinit elvegyítjük az előkészített zöldségekkel, majd összeforgatjuk a keményítővel és a tejföllel. A masszát sóval, borssal és frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük.
  2. Egy tapadásmentes serpenyőben némi olajat hevítünk, és egymástól kellő távolságban evőkanálnyi halmokat rakunk bele a zöldséges masszából. Mindet lelapítjuk, és a lepénykéket mindkét oldalukon, nem erős lángon, oldalanként 5-5 perc alatt megsütjük.

10+1 ISTENI TÓCSNI-VARIÁCIÓ - ELENGEDHETETLEN RECEPTEK A NYÁRRA! >>> 

TÓCSNI, RÖSZTI, LEPCSÁNKA: ÍGY SÜSS TÖKÉLETES BURGONYALEPÉNYT! >>> 

9 GYORS VACSORA, HA VAN OTTHON NÉHÁNY DARAB CUKKINI >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss