hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis-kéksajtos quiche fenyőmaggal

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet, a vajat, a tojást, a tejfölt és a sót összedolgozzuk, és 1 órát a hűtőben pihentetjük. A fenyőmagot száraz tepsiben megpirítjuk.

A cukkinit felcsíkozzuk, és pici olívaolajon 2 perc alatt előbb az egyik, majd további 2 perc alatt a másik oldalát is megsütjük.

A tejszínt a tojással felverjük, hozzáadjuk a morzsolt rokfortot, szerecsendióval, borssal, oregánóval és kakukkfűvel ízesítjük.

A tésztát fél centi vastagra nyújtjuk, lapos torta- vagy piteformába nyomkodjuk úgy, hogy 3 centis pereme legyen, majd megszurkáljuk villával. 200 fokos sütőben 6-8 percet elősütjük, majd hagyjuk kicsit hűlni.

A cukkinit a tésztára rendezzük, nyakonöntjük a sajtos mártással, és 180 fokos sütőben 20 percig sütjük, míg a közepe is megszilárdul.

Vegyes zöldsalátával és a pirított fenyőmaggal meghintve tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje. További érdekességeket és fotókat a recepttel kapcsolatban a Mesterkurzus blogban találsz! - MME

Ezek is érdekelhetnek